Tips om je auto in de zomer koel te houden

Als je je afvraagt ​​hoe je je auto koel kunt houden in de zomer, zijn er veel eenvoudige dingen die je kunt doen. Van het maximaliseren van je airconditioning tot het profiteren van een schaduwrijke plek tijdens het parkeren, de volgende tips kunnen je helpen een koeler voertuig te onderhouden op die warme en vochtige zomerdagen.

Blok je ramen tegen de zon

Auto’s kunnen warmte vasthouden, waardoor de temperatuur in hen snel stijgt. Volgens een test steeg de temperatuur van een geparkeerde auto van 27 graden naar meer dan 34 graden in ongeveer twee minuten en bereikte 123 graden binnen een uur. Een auto kan tot 200 graden naar binnen reiken.

Het verminderen van de hoeveelheid warmte die door je ramen binnenkomt, kan je enorm helpen de auto koeler te houden, waardoor je wat comfortabeler bent wanneer je aan het rijden bent. Hier zijn enkele tips om je auto koel te houden in de zomer:

Zonneschermen

zonneschermen helpen de directe zonnestralen die in je voertuig komen te blokkeren. Hierdoor blijft de temperatuur iets lager, waardoor je auto sneller kan afkoelen zodra het voertuig is gestart.

Getinte ruiten

een duurdere maar constante manier om de zon te blokkeren, is met venster tinten. Maar voordat je je  auto meeneemt om de ramen donker te maken, moet je ervoor zorgen dat je de wetten van je land kent, omdat sommige beperkingen hebben over hoeveel of welke vensters je kunt tinten.

Overdekte parkeerplaats

als je geen getinte ruiten of een zonnescherm heeft, is een handig alternatief gewoon in de schaduw parkeren. Suggereert op zoek te gaan naar een schaduwplek of je auto te parkeren zodat de zon de achterruit raakt in plaats van de voorruit. Dit kan helpen om het stuurwiel en de voorstoelen iets koeler te houden.

Open ramen

omdat ramen de warme lucht vasthouden en licht openlaten terwijl ze geparkeerd staan, zal er een lichte luchtstroom ontstaan. Als je voertuig een schuifdak heeft dat je dat dan ook kan openen of de ontluchtingsfunctie kunt gebruiken als het niet regent. Doe je ramen en schuifdaken alleen iets open (minder dan een centimeter) om de mogelijkheid van diefstal te minimaliseren.

Koel je zitplaatsen

Het schroeien van stoelen kan ongemak of zelfs brandwonden veroorzaken. Om deze reden zou je kunnen overwegen om een ​​voertuig met stoffen zitplaatsen in plaats van leer te kopen. Als je lederen stoelen hebt, kan je deze bedekken met handdoeken of stoffen stoelhoezen gebruiken om ze tijdens de zomer koeler te houden.

Als het in je budget past, kan je ook kijken naar het kopen van een voertuig met stoelen met airconditioning, die koele lucht rond uw achterkant laten circuleren. Meestal werkt dit door een poreus gaas op het autostoeltje te gebruiken, zodat er lucht doorheen kan stromen. Ventilatoren in de stoel produceren luchtcirculatie, die wordt verspreid om het koeleffect over de stoel en door het gaas te verspreiden, waardoor het oppervlak van de zitting wordt afgekoeld.

Profiteer van air conditioning

Als de airconditioning van je voertuig niet goed werkt of als je deze niet op de meest efficiënte manier gebruikt, kan het langer duren dan je zou willen om je auto op een aangename temperatuur te brengen. Om de koelcapaciteit van je auto te maximaliseren, zet de airconditioner bij het begin van de rit op volle snelheid en laat uw achterruit 10 tot 20 seconden zakken. Dit helpt warme lucht naar buiten te duwen wanneer de koele lucht uit de ventilatieopeningen komt.