2 Cruciale aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een gebruikte auto

Gebruikte auto’s vertegenwoordigen vaak de beste prijs-kwaliteitverhouding in de automarkt. Als je slim bent, kun je een koopje krijgen en wegrijden met het voertuig van je dromen.

Er is veel te overwegen bij het nastreven van je volgende auto, en veel mensen houden zich voornamelijk bezig met twee dingen; prijs en staat. Ze geven om hoeveel de auto kost, en de staat waarin het zich fysiek bevindt.

Hoewel deze twee dingen ongetwijfeld essentieel zijn, zijn er nog andere cruciale dingen waar je je ook mee bezig moet houden.

Het bouwjaar van de auto

De leeftijd van de auto die je koopt is belangrijker dan je misschien denkt. Het kan je bijvoorbeeld veel over de auto vertellen; of het het prijskaartje waard is of niet. Als een persoon een Corsa uit ’08 verkoopt die in dezelfde staat verkeert als een Corsa uit ’15, maar beide hebben dezelfde prijs; welke is dan het geld waard?

Realistisch gezien, de nieuwere versie omdat het moderne technologie en rijcomfort zal hebben. De beste manier om de leeftijd van de auto te bepalen, is door naar de nummerplaat te kijken. Het is de moeite waard om de verschillende nummerplaat formaten te kennen bij het kopen van een gebruikte auto, vooral als je op zoek bent naar een heel oude auto.

Kijken naar de nummerplaat is een goede manier om ervoor te zorgen dat de dealer niet probeert je een auto te verkopen waarvan ze beweren dat hij een bepaalde leeftijd heeft, terwijl hij eigenlijk een stuk ouder is. Als je weet hoe oud een auto is, kun je deze kennis gebruiken in combinatie met het volgende dat we gaan bespreken.

De kilometerstand

Ten tweede moet je kijken naar hoeveel km een auto heeft gereden. Je zou een auto kunnen hebben die twee jaar oud is, er fysiek schitterend uitziet, maar honderdduizenden kilometers op de teller heeft staan. Dit laat zien dat er veel aan is gereden, wat een zorg voor je zou kunnen zijn. Al dat rijden betekent dat alle onderdelen van de auto extreem hard zijn bewerkt.

Hoewel de service geschiedenis misschien goed is, kan een auto met veel kilometers op de teller worden ingesteld om in de nabije toekomst problemen te krijgen. Mensen worden zo opgezogen om auto’s als deze te kopen als auto’s met veel kilometers voor minder te verkopen. Je denkt dat je geld spaart, maar dan beginnen de fouten na een paar maanden, en je blijft achter met een belangrijke reparatiewet.

Over het algemeen is een goede kilometerstand ongeveer 19.000 km per jaar. Hier breng je de leeftijd van de auto in rekening. Als je naar een auto kijkt die twee jaar oud is maar 80.000 km op de teller heeft, dan is dat meer dan het dubbele van het ‘aanbevolen’ aantal. Houd dit in gedachten wanneer je verschillende auto’s met elkaar vergelijkt en erachter komt welke meer waard voor je geld biedt.

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, dan zijn deze twee dingen cruciaal. Vergeet niet om ze te bekijken, samen met de andere essentiƫle zaken, zoals de service geschiedenis, fysieke problemen, problemen onder de motorkap, enzovoort. Door dit te doen, krijg je een duidelijker beeld van het feit of het initiƫle prijskaartje al dan niet de moeite waard is.