Let hierop wanneer je je auto verkoopt

Wanneer het tijd is om een ​​auto te verkopen, zijn de meeste eigenaren bezig met het verkrijgen van het meeste geld. Je hebt veel in je auto geïnvesteerd en het is begrijpelijk dat je het geld wilt krijgen dat je verdient. Helaas zijn kosten niet de enige zorg die u zou moeten hebben bij de verkoop van uw auto. Als oplichters geavanceerder worden, is het gemakkelijk om jezelf in een enge situatie te bevinden als je niet voorzichtig bent.

Jezelf veilig houden bij de verkoop van je auto is eenvoudig met deze essentiële tips, dus doe je due diligence en verkoop je auto aan de juiste koper voor de juiste prijs. Altijd samenkomen in een openbare ruimte Als je eenmaal contact hebt gehad met een koper en je hebt besloten om af te spreken, zorg dan dat je dat altijd doet op een goed verlichte, goed bevolkte plaats. Supermarkt parkeerplaatsen in het midden van de dag werken wonderwel, en zullen het risico van een gewelddadige autodiefstal verminderen; meer getuigen zouden de meeste oplichters die op zoek zijn naar het met geweld nemen van uw voertuig afschrikken. Laat nooit een koper bij u thuis komen; je wilt een potentiële crimineel niet de kans geven om je huis te betrappen en later terug te komen.

Accepteer geen cheques Auto-oplichters geven vaak een slechte cheque uit om een ​​gratis auto te krijgen. Vertel kopers dat u alleen contant geld accepteert. Als dat je pool van kopers beperkt, zijn er een paar manieren om ervoor te zorgen dat je krijgt wat je verschuldigd bent.

Roep een vertrouwde bank op om het geld te verifiëren voordat u de sleutels overhandigt of vertel een koper dat u de cheque stort en geef ze vervolgens de sleutels als het geld is gewist. Een veel voorkomend teken van een frauduleuze cheque? Aanbieden om meer te betalen dan om de auto. Als je jezelf af moet vragen: “Wie zou mijn auto kopen voor meer dan de echte waarde?” De kans is groot dat ze je proberen af ​​te zetten. Wees voorzichtig met testschijven Het is begrijpelijk en wordt verwacht dat een potentiële koper een testrit zal vragen voordat hij uw voertuig koopt. Dit geeft de snode scammer echter de perfecte gelegenheid om je auto te stelen. Zorg dat je altijd een vriend bij je hebt en ga zeker voor de proefrit. Zorg er ook voor dat u hun rijbewijs aanvraagt ​​en dat u een gescande kopie bij de hand hebt. Met hun licentie kunt u hun openbare gegevens scannen voor een controle van de criminele geschiedenis, die u zal vertellen of een proefrit een goed idee is. 

Weet wat uw auto waard is. Particuliere kopers zullen vaak proberen om met u te onderhandelen over de prijs van uw voertuig en vetgedrukte leugens te vertellen dat de boekwaarde van uw auto veel lager is dan u denkt dat het is. Ze kunnen een monteur meenemen om de auto te bekijken; deze monteur kan zich dan omdraaien en u vertellen dat de auto tal van problemen heeft en niet zoveel waard is als u had verwacht. Vermijd dit met behulp van een auto-taxateur zoals Kelley Blue Book en laat het nakijken door uw eigen vertrouwde monteur. Loop de onderhandelingen binnen, wetende wat de waarde is van wat je aanbiedt en sluit niet af tegen hun beweringen van het tegendeel. Gebruik een auto-inkoopdienst Lees dit en denk bij jezelf: “Hoe kan ik iemand vinden om mijn auto te kopen zonder mezelf in gevaar te brengen?” U kunt besluiten de tussenpersoon te vermijden en uw auto eenvoudigweg verkopen aan een gecertificeerde online koper.

Online bureaus zullen u een directe offerte geven en komen uw auto ophalen wanneer u ze heeft geaccepteerd. Hoewel je waarschijnlijk niet zoveel geld krijgt als een privéverkoop, kun je jezelf de hoofdpijn en kwetsbaarheid besparen die het alleen kan betekenen. Bovendien kun je het binnen een dag verkopen, terwijl privéverkopen je maanden kunnen doorbrengen met het screenen van potentiële kopers die niet doorgaan. Haal het meeste uit het verkopen van uw auto zonder uzelf in gevaar te brengen. Houd deze tips in gedachten en houd jezelf veilig om het meeste uit deze ervaring te halen.