5 verschillende soorten autolichten, en wanneer deze te gebruiken

Elk voertuig is op de markt gezet met verschillende soorten autolampen, elk met zijn eigen unieke en belangrijke doelen. Sommige mensen zijn misschien niet eens op de hoogte van alle verschillende lichten in een auto, maar het is belangrijk om van elk “licht” op de hoogte te zijn, ze goed te gebruiken en regelmatig te onderhouden. Hier zijn de algemene soorten verlichting van auto’s en hun doelen:

Gevaar-lampen

Je gevaar knipperende autolampen die handmatig moeten worden ingeschakeld. Ze mogen alleen worden gebruikt voor noodgevallen. Gebruik ze alleen om andere bestuurders te waarschuwen voor een gevaar. Gebruik ze als ze worden gestopt als u een gevaar of obstructie veroorzaakt, maar gebruik ze niet onnodig om te parkeren waar je maar wilt. Onthoud ook dat alleen omdat ze aan staan, dat dan niet betekent dat je veilig bent voor tegemoetkomend verkeer. Een ander belangrijk ding om te onthouden is dat als mensen knipperende knipperlichten zien, ze denken dat er iets mis is, dus zorg ervoor dat je ze alleen gebruikt wanneer nodig en vergeet ze niet uit te doen wanneer de gevaarlijke situatie voorbij is.

Brights / high-beams

Je koplampen hebben 2 verschillende instellingen, dimlicht en grootlicht. De grootlichten zijn zeer helder en recht gecentreerd, in tegenstelling tot de lage stralen die naar buiten en enigszins naar beneden zijn gericht. Stralers kunnen verblindend zijn voor een tegemoetkomende auto, dus ze moeten alleen worden gebruikt als er geen auto’s voor je zijn. Er zijn meestal verschillende lampen die verantwoordelijk zijn voor de dimlichten en grootlichten, dus als de een uitgaat, kan de andere nog steeds werken. Hoge lichten zijn handig om ’s nachts over onverlichte wegen te rijden. Vergeet niet om ze uit te zetten wanneer een andere auto nadert, om hen zodoende niet te verblinden.

Remlampen

Vanzelfsprekend staan je remlichten aan als je remt, maar het is belangrijk om ze goed te gebruiken en te onderhouden. Als je  herhaaldelijk op je remmen tikt wanneer je plotseling tot stilstand komt, kan je de aandacht van chauffeurs achter je trekken en mogelijk een aanrijding voorkomen. Veel mensen ontdekken niet dat een remlicht uit is totdat ze worden getrokken. Om een ​​boete te vermijden, controleer je remlichten eenmaal per week door iemand te vragen achter de auto te gaan staan ​​terwijl jij op de remmen tikt.

Mistlampen

Veel mensen vragen zich af bij het rijden in de mist welke verlichting moet worden gebruikt. Afhankelijk van de dikte kunnen je lage (dim) of hoge lichten elk beter werken dan de andere, maar je auto kan ook mistlichten hebben die je moet inschakelen. Het doel van mistlampen is om je beter zichtbaar te maken voor andere bestuurders, dan om je eigen zichtbaarheid te verbeteren. Ze bevinden zich meestal lager op de auto dan uw koplampen om zichtbaar te zijn onder de mistlijn. Ze zijn meestal geel of oranje om de aandacht op het voertuig te vestigen. In dichte mist, kunnen je hoge stralen het vocht in de lucht weerkaatsen en het voor u moeilijker maken om te zien. Mistlichten maken je zichtbaarder zonder jouw zichtbaarheid te verminderen.

Dag lampen

De meeste auto’s hebben dagrijlichten die automatisch worden ingeschakeld als de auto loopt om extra zichtbaarheid te geven aan andere auto’s. Meestal is er een optie om deze uit te schakelen als je ze niet wilt inschakelen. Indien beschikbaar, is het handig om je verlichting automatisch in te stellen zodat je auto zich aan de hoeveelheid detecteerbaar licht kan aanpassen. Dit zorgt voor de juiste hoeveelheid licht zonder dat je het voortdurend zelf moet controleren.

Led-lampen

Het is belangrijk om de verschillende lichten op een auto te kennen en waar ze voor worden gebruikt, maar er zijn ook verschillende soorten gloeilampen die je voor deze verschillende lichten kan gebruiken. Een voorbeeld van een auto licht type is een LED-lamp.

LED-verlichting is een extreem energiezuinige koplamp en begint een sterke uitstraling te krijgen in moderne koplampen. Deze soorten koplampen zijn veelzijdig en de lampen kunnen in veel verschillende vormen worden gemaakt. Hierdoor kunnen LED-lampen op nieuwe en creatieve manieren worden ontworpen voor zowel de koplampen als de achterlichten. Autofabrikanten beginnen dit type koplampen te gebruiken om auto’s een unieke uitstraling te geven. LED-lampen worden ook niet zo heet als traditionele gloeilampen, waardoor ze langer meegaan. Overstappen op LED-koplampen kan precies datgene zijn waar je naar op zoek bent om een ​​helder en uniek uiterlijk te krijgen met een lamp met een lange levensduur.

Hid-gloeilampen

Een ander auto licht type dat kan worden gebruikt voor de verschillende lichten op een auto is de HID-gloeilamp. Net als de eerder genoemde LED-lampen worden HID’s steeds vaker in de moderne auto gebruikt. Deze soorten lampen zijn uniek omdat ze geen gloeidraad hebben zoals de meeste gloeilampen doen. De reactie die wordt veroorzaakt door het schieten van een elektrische stroom door een ronde bol gevuld met verschillende soorten dampen en gassen, laat de HID-lamp licht uitstralen en de sterke lichtbundel die door de HID-lamp wordt gecreëerd, is ideaal voor koplampen. Deze lampen doen er een minuut over om op te warmen en bereiken maximale helderheid, wat een nadeel kan zijn voor de consument. Dit autolicht type is echter geweldig voor nog een heldere en unieke look voor de koplampen van je auto.

Het is belangrijk om de verschillende lichten van een auto te kennen en te weten hoe deze werken, evenals de verschillende soorten lampen die je erin kunt plaatsen. Als je deze dingen weet, kan je onderweg veiliger rijden en meer voorbereid zijn op variabele rij omstandigheden. Meer inzicht in jouw auto leidt altijd tot wat veiliger rijden en leren over de lichten van je auto is niet anders. De lichtbronnen van de exterieur auto en hun verschillende functies zijn er om jezelf en je omgeving veilig te houden.