6 Misvattingen over banden

Er zijn veel misvattingen over banden, misschien hebben familieleden of vrienden ons bepaalde regels over banden verteld. Bandenbird is er om je te helpen met de 6 meest voorkomende misvattingen en de waarheid of leugens erachter.

Je hoeft je banden niet te draaien

We hebben onlangs gehoord dat er geruchten zijn dat je je banden niet hoeft te draaien, terwijl het draaien van je banden je leven zou kunnen redden en je banden kwaliteit op lange termijn zou kunnen beschermen. Banden zijn verschillend, afhankelijk van de auto waarin je rijdt en de locatie waar ze zich bevinden. Door je banden te laten draaien, verslijten alle banden van je voertuig gelijkmatig, waardoor je banden langer meegaan op de weg.

Gebruikte banden zijn allemaal verschrikkelijk

Gebruikte banden kunnen een goede investering zijn als je weet waarnaar je zoekt. Bandenbird zou nooit voorstellen om gebruikte banden te gebruiken voor dagelijks gebruik, maar als je een paar euro wilt besparen, kun je er een op je reserve plaatsen. gewoon in het geval dat je een flat krijgt en van de kant van de weg naar huis moet gaan. Ons advies is om zorgvuldig het jaar waarin de banden zijn gemaakt te controleren en eventuele zichtbare sneden en scheuren, aangezien deze de veiligheid van de banden sterk kunnen beïnvloeden. Als je niet zeker bent, koop dan nieuw.

Je hoeft uw banden zelden te controleren

Als je jouw banden niet regelmatig controleert, kun je op dit moment een van de meest onveilige autos op de weg zijn. Controleer je banden regelmatig op lekke banden of deflatie, als een band leegloopt en je erop rijdt, heeft hij de kans om tijdens het rijden uit te klappen.

Overmatige inflatie kan leiden tot een burst-band

Banden zullen niet exploderen als je ze te vol blaast, het is bijna onmogelijk om dit te doen. Wat je wel in gedachte moet houden, is dat de band meer kans maakt op een klapband.

Banden gaan voor altijd mee

Alleen omdat je geen band hebt gebruikt en deze slapend in je reservebandopslag heeft gezeten, betekent dat nog niet dat hij zo goed als nieuw zal zijn wanneer je hem eruit trekt. Banden hebben een algemene levenscyclus van 5 jaar, na dat beveelt Bandenbird aan ze te veranderen naar nieuwere.

Plaats altijd nieuwe banden op de voorkant

Dit is een veel voorkomende mythe dat Bandenbird veel ziet. Hier klopt een halve waarheid, het is belangrijk om gripvolle banden te hebben om te helpen bij het sturen, want dat gebeurt via de vooras, het is ook uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat de achterbanden ook in goede staat zijn.