7 spullen die je nooit in je auto mag achterlaten.

Je auto kan extreme temperaturen aan – hij is ervoor ontworpen. Maar dat is niet altijd waar voor dingen die je in je auto achterlaat. We weten allemaal dat een pond hamburger uit de supermarkt niet in je kofferbak mag blijven liggen, maar er zijn een paar niet-voor de hand liggende items die je zeker mee naar binnen moet nemen nadat je geparkeerd hebt.

Hier zijn 7 dingen die je nooit in je auto zou moeten laten:

Kinderen of huisdieren.

Je weet dit, maar een kleine herinnering doet nooit pijn. Bij warm weer kan het interieur van een auto na slechts één uur 40 tot 50 graden warmer worden dan de buitentemperatuur. Dat soort hitte kan doden. Extreme kou kan ook dodelijk zijn; kinderen, ouderen en huisdieren zijn het meest kwetsbaar voor onderkoeling.

Elektronica.

Smartphones, laptops, tablets en andere elektronica houden niet van extreme temperaturen – ze kunnen de processors van uw apparaten beschadigen en de levensduur van de batterij verkorten. Ongeacht de temperatuur, laat het achterlaten van uw apparaten of andere waardevolle items in uw auto hen kwetsbaar voor diefstal, vooral als u ze laat waar ze zichtbaar zijn van buitenaf. Bewaar om dezelfde reden ook geen belangrijke documenten in uw auto (zoals uw paspoort of de titel van uw voertuig).

Zonnescherm.

Ironisch genoeg breken de actieve ingrediënten in zonnebrandcrème in extreme hitte. Dus zonnebrandcrème die uren in uw auto heeft liggen zonnebaden, beschermt u misschien niet zo goed wanneer u er gebruik van maakt.

Medicijnen.

Extreme temperaturen kunnen de moleculaire structuur van medicijnen veranderen, waardoor ze niet meer effectief kunnen zijn. Voor uw gezondheid, houd al uw medicijnen binnen.

Plastic flessen water.

Wanneer waterflessen onderhevig zijn aan hoge temperaturen, kunnen chemicaliën uit het plastic uitlogen in het water binnenin. Hoewel veel flessenwater nu BPA-vrij zijn, bevatten plastic flessen nog andere potentieel schadelijke chemicaliën. Houd uw flessenwater koel, of beter nog, gebruik een hervulbare fles.

Wijn of bier.

Je loopt boodschappen voor de lunch, haalt een fles wijn op en laat hem de rest van je werkdag in je auto liggen. Wanneer u terugkeert naar uw auto, kan die wijn of bier worden geruïneerd – of erger nog, helemaal over de binnenkant van uw auto. Temperaturen van meer dan 78 graden kunnen de samenstelling van zowel wijn als bier veranderen en het zurig laten proeven, en druk van warmte kan de kurk uit een wijnfles duwen. Op dezelfde manier kunnen bierblikjes exploderen in extreme hitte of kou, waardoor uw auto ruikt als een feestje dat u nooit hebt mogen bijwonen.

Jouw sleutels.

Deze lijkt misschien voor de hand liggend, maar soms is het op hete of koude dagen soms verleidelijk om de airconditioning of de hitte draaiende te houden terwijl je in het tankstation of de supermarkt stapt. Maar het duurt slechts een minuut voordat iemand met je auto wegrijdt – en dat kan je echt je “coolheid” doen verliezen.