Wat zijn er met winterbanden gebeurd?

Dertig of veertig jaar geleden schakelde iedereen ergens na Thanksgiving over op winterbanden. Maar vandaag blijven veel coureurs bij hun all-season banden. Wij denken dat dit een vergissing is en waarom.

Meer dan alleen een ander profiel

Winterbanden zijn redelijk herkenbaar, en niet alleen vanwege het symbool van de bergen en sneeuwvlokjes op de zijwand. Het loopvlak patroon verschilt van wat u op all season banden ziet. Er zit meer ruimte tussen de blokken loopvlak omdat dat de sneeuw beter opruimt en er fijne sneden of “lamellen” in het rubber zitten. Deze bieden extra randen om in de volle sneeuw en ijs te bijten.
Dat is belangrijk, want volgens Statistics Canada ontvangt het Oakville-gebied gemiddeld 115 cm sneeuw per jaar – en dat betekent dat je veel tijd hebt moeten besteden aan het rijden op gladde ijs.

Het belang van zacht rubber

Maar het grootste verschil tussen winter- en sneeuwbanden is degene die je niet kunt zien. Ze zijn gemaakt van een ander soort rubber.
Rubber wordt hard bij lage temperaturen, dus het materiaal dat in winterbanden wordt gebruikt, is speciaal geformuleerd om zacht te blijven bij koud weer.
Waarom is het belangrijk dat rubber zacht blijft als het koud is? Simpel gezegd, zachter rubber grijpt een droog oppervlak, terwijl hard rubber er meestal overheen glijdt. Die grip is essentieel voor acceleratie en bochten, en ook voor remmen, dus zachtere banden doen het beter om u op weg te helpen en u veilig te houden.
Dus waarom zou u niet altijd zachtere banden gebruiken? Wel, je zou het hele jaar op zachte banden kunnen rijden, maar als het weer warmer wordt, wordt het rubber nog zachter.
Dit heeft twee consequenties. Ten eerste beweegt het zachtere rubber zich meer naarmate de bestuurder het stuur draait. Dat vertaalt zich in een kronkelig, onnauwkeurig gevoel dat bestuurders niet leuk vinden. En ten tweede, zachter rubber slijten sneller. Gebruik je zachte winterbanden in de zomer, dan moeten ze snel worden vervangen.

Een algemeen compromis

Sneeuw vs banden Dus als harde banden niet grip hebben in de winter en zachte banden slijten in de zomer, wat moet een bandenkoper doen?
Betreed de all-season band, gemaakt van rubber dat buigzaam blijft bij lage temperaturen, maar niet te zacht wordt bij het warm weer. Met andere woorden, een compromis tussen wat u wilt voor uw auto in de winter en in de zomer.
Op dezelfde manier heeft het loopvlak patroon op een all-season meer openingen dan een zomerband, zodat het sneeuwvrij kan maken als het moet, maar niet zo goed grip heeft bij droog weer.
Kortom, all-season banden doen het prima in de zomer en winter, maar presteren ook niet geweldig in beide omstandigheden.

Wat winterbanden de moeite waard maakt

Een agressief loopvlak patroon geeft winterbanden meer grip dan all season banden kunnen bieden op sneeuw en ijs. Dat is goed, maar vooral als je in de stad woont, vraag je je misschien af ​​of het iets is dat je echt nodig hebt.
Nou, hier komt het: terwijl sneeuwval onvoorspelbaar is, kun je er zeker van zijn dat de winter kouder is dan de zomer.
En omdat winterbanden zijn geformuleerd om beter grip te hebben bij die lage temperaturen, betekent dit meer tractie bij het maken van bochten.
Het belangrijkste is echter dat er kortere remafstanden zijn – het soort verschil dat een leven kan redden.
Overigens, als u overweegt om alleen op uw aangedreven wielen sneeuwbanden te plaatsen, bijvoorbeeld twee aan de voorzijde voor een voertuig met voorwielaandrijving, kijk dan uit. Hoewel de extra grip helpt bij het wegrijden van verkeerslichten, zal het instabiliteit veroorzaken bij het nemen van bochten en remmen. Monteer daarom altijd vier winterbanden tegelijkertijd.

Hoe zit het met vierwielaandrijving?

Veel Canadezen hebben gekozen voor voertuigen die zijn uitgerust met vierwielaandrijving. Dit helpt je zeker op gladde omstandigheden rijden, maar is geen vervanging voor winterbanden. Moderne all wheel drive systemen sturen kracht naar de wielen met de meeste tractie, maar dat helpt niet als de banden niet kunnen bijten.
Voor de beste grip, combineer all wheel drive met goed winter rubber.