Belangrijke consument eisen en hoe de autoindustrie reageert

Tegenwoordig bieden onze auto voertuigen meer dan alleen een rit van A naar B. Nu kunnen bestuurders verbinding maken met hun voertuigen voor zaken als on-demand muziek, GPS-begeleiding en zelfs cloudtoegang. Elk jaar brengt een gemiddelde werknemer meer dan 100 uur op reis van en naar het werk, en met al die tijd onderweg, zoeken chauffeurs naar functies die hen helpen productiever te zijn of gewoon de tijd te doden. Dus, wat zijn de technologietrends die consumenten tot het punt van aankoop drijven? Wat zijn de grootste consumenten vragen voor autobouwers vandaag? Laten we kijken.

# 1: persoonlijke reis

Een recent McKinsey-rapport stelt dat auto’s in de toekomst “computers op wielen” zullen worden – ze zullen de mogelijkheid hebben om verbinding te maken met applicaties van derden, gegevens in de cloud te verwerken, autonoom te werken en functies en connectiviteit te bieden die de home-entertainment ervaring. Fabrikanten ondernemen de nodige stappen om deze toeters en bellen te geven. Als gevolg hiervan hebben consumenten meer controle over hun reiservaring en meer “verbonden” met de auto.

# 2: GPS op jouw manier

General Motors heeft ervoor gekozen om af te zien van een ingebouwd GPS-systeem voor de nieuwe Chevy Bolt. In plaats daarvan koppelt het scherm aan de voorkant rechtstreeks met het telefoon toewijzingssysteem van de bestuurder voor routebeschrijvingen. Met deze functie kunnen bestuurders kiezen en kiezen welk GPS-platform – zoals Waze of Google Maps – ze op een bepaalde dag willen gebruiken. Dit is een goed voorbeeld van het ontmoeten van chauffeurs waar ze zijn, op hun dagelijkse gewoonten inspelen en hen dwingen zich aan te passen aan een ingebouwde voertuig functie. Om de kers op de taart te voegen, heeft GM met Apple en Android samengewerkt om de telefoon van een bestuurder te repliceren op het scherm in de auto. Dit zorgt voor een meer vertrouwde, comfortabele en geïntegreerde ervaring.

# 3: Alexa On the Go

Ford en Amazon werken samen om de virtuele assistent mogelijkheden van Alexa in Ford-voertuigen aan te bieden. Stuurprogramma’s kunnen audioboeken beluisteren, aanwijzingen zoeken, nieuws aanvragen en zelfs items toevoegen aan hun Amazon-winkelwagentje. Eigenaars kunnen spraakopdrachten gebruiken om hun auto te starten, te vergrendelen of te ontgrendelen en om belangrijke voertuiginformatie van thuis te krijgen. Nissan heeft eind vorig jaar vergelijkbare technologie geïntroduceerd.

# 4: App-Assisted Parking & Mobile Diagnostics  

Ook in de trend heeft Tesla onlangs Summon geïntroduceerd, een Model 3-functie waarmee bestuurders kunnen parkeren met de Tesla-app. Bovendien heeft Tesla de mogelijkheid om met al zijn voertuigen te communiceren, waardoor het downloaden en updaten van belangrijke oplossingen mogelijk is. Daardoor blijven voertuigen up-to-date zonder de bestuurder te storen.

# 5: Meer veilige ervaringen

Hyundai werkte samen met Cisco om realtime verkeersupdates te leveren, voertuig hacken te voorkomen en de conditie van de auto te bewaken om problemen op afstand te identificeren en op te lossen. De functie levert ook interne communicatie binnen het voertuig, evenals externe communicatie met slimme weginfrastructuur. Dit omvat zaken als straatverlichting, verkeersborden, rijstrookmarkeringen, andere voertuigen, Internet of Things (IoT) -apparaten en de cloud. “Toekomstige auto’s zullen als nooit tevoren nieuwe innovaties in kwaliteit, veiligheid en beveiliging openen”, zegt Euisun Chung, vice-voorzitter van Hyundai Motor. “Digitale verstoring in de auto-industrie wordt aangedreven door technologieën die nieuwe gebruikerservaringen creëren”, voegt Chuck Robbins, CEO van Cisco toe. Hyundai en Cisco ontwikkelen een veiliger verbonden auto als reactie op de veranderende wensen van de consument.

# 6: Wireless Hitches A Ride

Fabrikanten zijn niet de enigen die zich bezighouden met de nieuwste technologische trends. Draadloze dragers springen in de trend, terwijl 5G en IoT een belangrijke rol spelen in de verbonden auto. Met AT&T kunnen klanten bijvoorbeeld een onbeperkt gegevensabonnement kopen voor hun ingebouwde hotspots voor voertuigen of de functie toevoegen aan hun maandelijkse telefoonrekening. Eerder dit jaar introduceerde Verizon Connect ook aangesloten voertuig software en -diensten die de veiligheid en efficiëntie van de bestuurder verbeteren. De service biedt brandstof monitoring, de mogelijkheid om bederfelijke artikelen tijdens transport te beschermen en efficiëntere routes om emissies te verminderen.

Toekomstige overwegingen

Of het nu thuis of onderweg is, consumenten zijn op zoek naar meer uitgebreide ervaringen. Het is duidelijk dat de rol van technologie in de toekomst van het transport zal blijven groeien, waardoor de weg wordt geëffend voor een meer verbonden toekomst tussen het huis, de auto en de bestuurder.