De Nieuwe BMW 3 Serie

Hier is het de zevende generatie BMW 3-serie, met codenaam G20. De nieuwe auto zet de evolutionaire ontwerpfilosofie voort die elke nieuwe 3-serie onderstreept die werd geïntroduceerd sinds de lancering van de eerste, in 1975. Met meer dan 15 miljoen verkochte exemplaren sindsdien is het duidelijk een recept dat voor BMW werkte. Het is van vitaal belang voor BMW. Met de traditionele sedan en estate-auto aangevallen door de SUV op alle scores, zal de nieuwe 3-serie enorme volumes moeten aanhouden terwijl de winstgevendheid voor het bedrijf behouden blijft. Dus, hoewel BMW het heeft over ‘herziene styling, superieure rijdynamiek, uitzonderlijke efficiëntie en innovatieve functies’, maar het is eigenlijk een conservatieve inspanning, met de allernieuwste technische innovaties voorbehouden voor de huid. De motorshow van Parijs in 2018 was onze eerste officiële blik op de auto – bespaar het lek van gisteren. Nieuwe BMW 3-serie: ontwerp en engineering

Zoals je zou verwachten, willen de Bavariaans de design-appelwagen niet van streek maken; het is onmiddellijk herkenbaar als een 3-serie, en hoewel de styling nodig is om verder te gaan, zoals insiders herhaaldelijk hebben toegegeven, is het vrijwel vanzelfsprekend. Onze gids voor alle dingen BMW EV en hybride Wat helpt in deze afdeling is de zeer flexibele nieuwe architectuur bekend als CLAR – afkorting van ‘Cluster Architecture’ in München, die nu de ruggengraat vormt van alle toekomstige BMW’s met achterwielaandrijving. De afmetingen van de 3-serie zijn opmerkelijk veranderd: een nieuwe auto is 85 mm langer (4709 mm), 16 mm breder (1827 mm) en alles-maar qua hoogte identiek. De meest opvallende verandering is dat de wielbasis is gegroeid met 41 mm (tot 2851 mm), wat de achterste beenruimte ten goede zou moeten komen – traditioneel een zwakte van de 3-serie.

Deze tweaks maken geen groot verschil, maar geven op subtiele wijze een beeld van de algehele houding van de auto. De nieuwe 3-serie krijgt ook een breder spoor aan voor- en achterspoor, terwijl een grotere lichaamseigen stijfheid (met meer dan 25%) en verbeterde ophangingsmontages allemaal de dynamiek moeten verbeteren. Het belangrijkste is dat de nieuwe 3-serie tot 55 kg minder is dan zijn voorganger. De aerodynamica wordt ook enorm verbeterd, waarbij de luchtweerstandscoëfficiënt van 0,26 naar een Mercedes-Benz daalt met 0,23. Dus verwacht een strakkere wegligging, een hogere maximumsnelheid en efficiënter cruisen over de snelweg. Dus het is business as usual, zijn we teleurgesteld? Niet noodzakelijk. De tweaks omvatten een groter, platter BMW nieren grille, die nu wordt omgeven door een enkele surround, die nogal als de nieuwe BMW X5, wordt gesplitst door brede balken koppelen van de koplampen. Er zijn meer prominente kenmerkende lijnen aan de voorkant, die de uitstraling van de auto versterken.