De tijd om te investeren in een elektrische auto is nu

Elektrische auto’s bestaan ​​al lang, maar veel automobilisten hebben de overstap tot nu toe vermeden. Er zijn een handvol obstakels geweest die dit soort auto’s hebben moeten overwinnen, maar het lijkt erop dat ze dit nu doen en steeds meer automobilisten maken nu de overstap.

Regerings-actie

De tijd om te investeren in een elektrische auto is eindelijk mogelijk en dit is om een ​​paar verschillende redenen. De belangrijkste reden is dat overheden over de hele wereld op zoek zijn naar een verbod op de verkoop van benzine- en dieselvoertuigen in de nabije toekomst om luchtvervuiling tegen te gaan. Veel regeringen maken prikkels om de switch vroeger of later te maken, zoals een bijdrage voor een elektrische auto. Ze bestraffen ook degenen die de meest vervuilende voertuigen besturen.

Infrastructuur

Een recent onderzoek door energieleverancier OVO onthulde wat de mensen in Groot-Brittannië tegenhield om de overstap te maken. Het belangrijkste antwoord was het vermeende gebrek aan oplaadpunten, maar dezelfde studie onthulde ook dat Britten zwaar onderschat hoeveel oplaadpunten er zijn. Gemiddeld geloofden ze dat er slechts 2.812 oplaadpunten waren, maar in werkelijkheid zijn er in feite meer dan 13.000 met dit aantal dat elke maand stijgt.

Het gebrek aan laadinfrastructuur was ook in veel andere landen een groot probleem, maar dit is nu allemaal aan het veranderen nu de wereld zich lijkt voor te bereiden op de revolutie in de groene auto. Daarnaast verbeteren de auto’s zelf snel en worden ze aantrekkelijker voor de consument. Dit omvat een grotere variëteit in het type beschikbare voertuigen, snellere laadtijden, een langere levensduur van de batterij, nieuwe veiligheidstechnologie en nog veel meer. Baanbrekende merken zoals Toyota, Suzuki en toonaangevend en nu heeft vrijwel elke fabrikant een elektrisch of hybride model in zijn assortiment.

Kosten

De kosten zijn een ander probleem geweest, maar deze auto’s zouden in de nabije toekomst meer betaalbaar kunnen worden, omdat er meer concurrentie is. Bovendien zullen de lage exploitatiekosten automobilisten helpen om hun geld snel terug te verdienen.

Kortom, de plannen voor schone lucht, stimuleringsmaatregelen van de overheid en snel verbeterende infrastructuur betekenen dat dit nu het perfecte moment is om benzine en diesel achter te laten en over te schakelen naar elektriciteit.