Dunlop SportMaxx RT2 vs Dunlop SportMaxx Race

Kan het veranderen van een band je sneller maken dan een drievoudig Britse toerwagenkampioen, op zijn thuiscircuit, in zijn eigen auto? Een hele goede opdracht, zeker als je bedenkt dat dit geen budget-versus-premietest is in de regen, maar met een van de beste ultra high-performance road-banden op de markt, tegen de altijd-zo-iets meer trackgerichte broer in. Dunlop SportMaxx RT2 tegen Dunlop SportMaxx Race Als het gaat om het gebruik van ultra high performance wegbanden op koers, is de Dunlop SportMaxx RT2 een uitstekende keuze. Ontwikkeld als een van de sportievere banden voor de wegligging, en met het Dunlop race-DNA dat in de band is ontworpen, is de SportMaxx RT2 op zichzelf een briljant dynamische band. Het combineert een mooie stuursnelheid en -gevoel, met uitstekende droge en natte grip, en goed comfort en geluidsniveaus.

Vier jaar na de release krijgt de RT2 nog steeds uitstekende testresultaten in tests zoals de Auto Bild Summer Tyre-test van dit jaar. Dunlop SportMaxx RT2 vs Race Tires Ter vergelijking, de circuitgerichte Dunlop SportMaxx Race moet minder compromissen sluiten om zijn ultieme doel, droogloop rondetijd, te bereiken. Net als de RT2 is hij een aantal jaren op de markt geweest, maar hij test nog steeds buitengewoon goed, en behaalde daarmee de tweede plaats in de Track Day Tyre-test van dit jaar vanwege zijn uitstekende stuurgevoel en feedback, gecombineerd met indrukwekkende aquaplaningresultaten. De verschillende prestaties Bij het testen van de twee banden rug aan rug op het racecircuit van Knockhill met behulp van een Civic Type R 2016, waren de verschillen tussen de twee banden duidelijk. Het eerste optreden op de Dunlop SportMaxx RT2 voelde uitstekend. De auto draaide snel, er was weinig vertraging in het sturen als de band een sliphoek had opgebouwd. Hoewel het sturen licht was, bood het een goed niveau van feedback over waar de limiet van grip was, en gaf het je een goed beeld van wanneer je het passeerde.

Met het zien van de Dunlop SportMaxx Race werden meteen de verschillende ontwerpdoelen van de trackday-band benadrukt. Alles wat je vroeg van de auto was meer onmiddellijk. Stuurkoppel en snelheid werden sneller opgebouwd, de neus ging waar je vroeg zonder aarzeling, en het remmen van de auto was scherper. De connectiviteit die je voelde met de auto was meeromvattend, waardoor je veel meer zelfvertrouwen had om op de voorkant van de auto te leunen, wetende dat de extra grip je zou houden waar je op het goede spoor wilde zijn, of dat je een fout hebt gemaakt, de auto zou sneller herstellen. Behalve het extra gevoel en de grip, was er nog een ander enorm voordeel van de Race op het goede spoor – consistentie. Waar de RT2 na een paar hete rondes het linkerfront oververhitte, liet de Race je verder rijden en werk aan je rijstijl, in plaats van je zorgen te maken over het moeten afkoelen van de banden. Hoewel dit niet van toepassing is tijdens normaal rijden op de weg, is het een enorme bonus op het goede spoor.

De tijden Een man die zo getalenteerd was als Gordon Shedden zou altijd moeilijk te verslaan zijn in zijn thuiscircuit. Met slechts één vliegende ronde laveerde Gordon de baan in 01.00: 820 seconden op de weg vertoonde Dunlop SportMaxx RT2, in vergelijking met mijn beste tijd van 01.01: 980 op dezelfde band. Dit betekende dat ik moest verbeteren met meer dan een seconde om op voorwaarden te komen met zijn tijd, op een moeilijk circuit dat ik nauwelijks kende, in een auto die ik amper had gereden. Gelukkig maakte het extra vertrouwen van de Race dat mogelijk en na een paar pogingen plaatste ik een 01.00: 603. Mijn eigen verbetering tussen de RT2 en Race was 1,4 seconden, en met Gordon die een 00.59: 000 tijd op de Race plaatst, of een verbetering van 1.6 seconden, benadrukt het de extra grip en het zelfvertrouwen dat je krijgt op de baangerichte band. Kun je het Dunlop SportMaxx Race jaarrond rijden? Waarschijnlijk niet. De opoffering die je maakt met grip op nat wegdek en comfort is te veel om gelukkig te zijn met een dergelijke gefocuste band in het midden van een koude, natte winter in het VK, maar voor een auto die het grootste deel van zijn tijd op het goede spoor doorbrengt, of op een warme manier wordt genoten zomerdag, de extra verbinding die je krijgt met de auto en de rit is de upgrade zeker waard.