Een auto kopen? Denk eens aan importeren

Een auto kopen? Denk eens aan importeren

Heb jij het plan opgevat om een andere auto te kopen, tweedehands? Het kan goed zijn dat je specifieke eisen hebt. Of misschien heb je zelfs een bepaald model in gedachten. De Nederlands automarkt is dan in sommige gevallen vrij beperkt. Heb je de hoop al bijna opgegeven dat je je tweedehands droomauto gaat vinden? Niet doen: denk eens aan een auto importeren uit het buitenland. Lees even verder en je zult zien dat er weinig is dat je tegenhoudt om een auto te importeren.

Een groter zoekgebied, meer keuze
Het is vanzelfsprekend dat, als je je zoekgebied uit kunt breiden, er veel meer te kiezen is. Dat geldt ook voor auto’s. Denk je eens in hoeveel auto’s er over de grens rijden. Daar moet toch jouw droomauto tussen zitten!

Zeker wanneer je een bepaald type auto, een specifiek model of bouwjaar in je hoofd hebt zitten, loont het over de grens te kijken. Waar het in Nederland bijna schier onmogelijk kan zijn de auto van je wensen te vinden, zul je zien dat er over de grens meerdere exemplaren te koop zijn.

Verschil in prijs
Wist je dat de prijzen van auto’s over de grens niet zelden lager zijn dan in Nederland? Wanneer het over het importeren van een tweedehands auto gaat, vragen mensen zich altijd af of dit echt voordelig is. Natuurlijk spelen je eisen wensen ten aanzien van de auto en de opties die op de tweedehands auto zitten daarbij mee. Maar het is zeker niet ondenkbaar dat je jouw tweedehands pareltje goedkoper vindt in het buitenland. Of een beter exemplaar (bijvoorbeeld lagere kilometerstand). Zelfs met de kosten van het importeren van een auto uit het buitenland erbij opgeteld, kun je nog steeds voordeliger een auto aanschaffen.

Importeren en op kenteken zetten
Hoe werkt dat dan, een auto importeren? Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook bedrijven die je hierbij helpen. Samenwerken met zo’n organisatie kan een hoop gedoe schelen. Je hoeft bijvoorbeeld niet alle regelgeving uit te zoeken en een bedrijf als Easy Import verzorgt het hele proces. Dat scheelt je dus een hoop tijd. Ook kunnen zij voor je uitrekenen of het importeren voordelig voor je is of niet.

De geïmporteerde auto moet een Nederlands kentekenbewijs krijgen. Pas dan mag je er mee de weg op. Daarvoor kun je terecht bij een keuringsstation van de RDW. Daar voert men een keuring uit om te zien of de auto aan de Nederlandse eisen, voor bijvoorbeeld veiligheid, voldoet. Afhankelijk van de auto wordt er probleemloos een kentekenbewijs afgegeven of moeten daarvoor eerst reparaties uitgevoerd worden. Zodra het kenteken is afgegeven kun je lekker gaan toeren in je tweedehands droomauto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *