Bandenbird

Gaat jouw auto ontploffen van de nieuwe brandstof?

E10 het nieuwe Euro 95

Er is veel ophef over de nieuwe milieuvriendelijke brandstof voor benzineauto’s. De nieuwe E10 brandstof bevat 10% bio ethanol in tegenstelling tot de voorganger die maar 5% bevatte. Deze nieuwe brandstof zou milieuvriendelijker moeten zijn en is al in meerdere landen beschikbaar. 

 

Let op!

Vanaf vandaag is de Euro 95 vervangen voor de nieuwe E10 brandstof, maar is dit wel geschikt voor jouw auto? Auto’s nieuwer dan het jaar 2000, zullen geen problemen ondergaan met deze nieuwe brandstof. Men kan in plaats van Euro 95 gewoon deze brandstof gebruiken voor de auto. Voor autos ouder dan het jaar 2000, is het echter wel een probleem. De brandstof kan voor problemen zorgen met de motor en filter van de auto. De motor van de auto kan zelfs ontploffen, het is dus af te raden om deze brandstof te gebruiken voor autos ouder dan het jaar 2000. 

 

Oplossing

Er is een oplossing, voor auto’s ouder dan het jaar 2000. De duurdere oplossing Euro 98 zorgt ervoor dat je kunt blijven rijden, echter komt dit wel met een prijskaartje. Deze brandstof is een stuk duurder dan de normale Euro 95/ E10. 

 

De prijs van de Bio Ethanol in de nieuwe E10 brandstof gaat niet direct omlaag. Wel is uit onderzoek gebleken, dat per liter de E10 wel een paar cent goedkoper is om te produceren. Het is nog onduidelijk of benzine pompen de prijs van de E10 lager gaan maken.


Wat vind jij van de komst van de nieuwe E10 brandstof? Laat je reactie achter!