Hoe maak je je koplampen schoon zonder schoonmaakmiddel?

Stel je voor dat je je kinderen naar huis brengt van de hockeytraining terwijl de zon ondergaat. Het ene moment is kijk je naar een prachtig uitzicht met kleuren en het andere moment duisternis dat de wegen bedekt. Het wordt donker maar dat maakt niet uit, je hebt daar immers koplampen voor. Alleen wanneer ze worden ingeschakeld,hebben deze een zwakke gloed, waardoor je je ogen scherp moet stellen als je naar huis rijdt. Het is niet alleen frustrerend, maar ook niet veilig.

Helaas gebeurt dit probleem maar al te vaak door vuile, mistige koplampen. De meeste koplampen die tegenwoordig op de markt zijn, gebruiken halogeenlampen achter een grote reflector van polycarbonaat kunststof. Hoewel ze gebouwd zijn om bestand te zijn tegen spaanders en scheuren, degraderen UV-stralen van de zon in de loop van de jaren het plastic, terwijl kleine deeltjes die van de weg vliegen kleine krasjes en deuken veroorzaken. Als gevolg daarvan krijg je de wazige koplamp uitstraling die niet de beste optie is om ’s nachts te rijden.

Gelukkig kun je dit repareren! In plaats van je zuurverdiende geld uit te geven aan een luxe schoonmaakset, kun je een product gebruiken dat in je eigen huis staat … je badkamer om precies te zijn. Tandpasta werkt goed om vuile koplampen schoon te maken, omdat het een mild schuurmiddel is, de waas weg poetst en kleine krasjes en krassen vult.

Materialen die je nodig hebt

  • Normale tandpasta met bakpoeder
  • Een oude handdoek of doek
  • Tandenborstel
  • Water om mee te spoelen
  • Spons

Stap 1: Begin met een kwartje van tandpasta op je lamp te knijpen.
Stap 2: Gebruik een doek om een ‚Äč‚Äčlichte laag tandpasta op de koplamp aan te brengen.
Stap 3: Laat 15 minuten rusten.
Stap 4: Gebruik je tandenborstel en scrub in kleine cirkels waardoor je meteen het vuil ziet loskomen.
Stap 5: Spoel de resterende tandpasta af met water en droog af met je spons