De nieuwe Honda Pilot

Net als een gretige terriër floreert de Piloot een wiel op bij elke gelegenheid op het buitenterrein. Het tractiecontrolesysteem – met zand- en modder in de meeste uitrustingsniveaus – reageert snel op de kracht van de shuttle van het hangende wiel naar de wielen op de grond om drama te voorkomen. In de eerste van de negen versnellingen, heeft de sterke 3,5-liter V-6-motor van de Pilot genoeg gegrom om deze op een steile helling op te schuiven, waar een systeem met kanteling hem een ​​paar seconden op zijn plaats houdt zonder dat ik het rempedaal hoef in te drukken .

Eerlijk gezegd zal elke familie die op zoek is naar vierwielig plezier de Pilot omzeilen, net zoals elke wandelaar naar REI gaat. Maar net als die wandelschoenen die in een verre hoek van een warenhuis zijn weggestopt, heeft de Pilot genoeg mogelijkheden om een ​​zandstrand of een modderig gras parkeerterrein te bewerken tijdens een voetbaltoernooi.

Dit jaar werd de optionele 9-traps automaat van de Pilot vernieuwd om in de meeste situaties in de tweede versnelling te starten – een zegen voor elk soort terrein. De 9-speed heeft een tandwiel of twee te veel om door te sorteren op tijden als het zoekt naar de beste verhouding op heuvelachtige wegen. Ons advies is om vast te houden aan de 6-traps automaat die op LX-, EX- en EX-L-uitrustingsniveaus is gemonteerd.

Zoals eerder, heeft de Honda Pilot een piekfijne rit die bijna te goed is voor een gezinsauto die binnen enkele weken over zijn hele interieur druivensap zal laten morsen. De besturing is licht en direct en kan worden verplaatst via een bochtige weg. De V-6-motor zorgt voor een goede acceleratie en werkt op acura-niveau. Brandstof-economie cijfers van 21 tot 22 mpg zijn geen topresultaten voor haar klasse, maar ze zijn niet slecht en de piloot gebruikt minder dure loodvrije diesel.

Met optionele vierwielaandrijving kan de Honda Pilot net zo zelfverzekerd tillen tot 5.000 kilo als sommige echte SUV’s dankzij de gezonde van 262 pond-voet van de V-6.

Honda Pilot 2019 

Dit jaar krijgen de meeste trims verbeterde info software, en een reeks actieve veiligheidstechnieken inclusief automatisch noodremmen, actieve rijstrook regeling en adaptieve cruisecontrol is nieuw standaard. Aan de buitenkant verwijderen styling-kneepjes enkele van de minivan-met-scharnierende deuren van de Pilot-look, maar er is alleen zoveel stokken dat nep-skid-platen en led-verlichting een cross-over kunnen doen.

Wat niet verandert, heeft de Pilot tot onze beste auto om te kopen 2016 gemaakt: het flexibele, configureerbare interieur. De piloot behandelt passagiers en alles wat ze met zich mee kunnen brengen beter dan bijna alles behalve de minivans die logische Amerikanen weigeren te kopen.

De voorstoelen zijn stevig en comfortabel. Uiterlijk is spectaculair. De meeste piloten verlaten de fabriek in Alabama in EX of hogere afwerkingen met een nieuw 7.0-inch aanraakscherm voor infotainment met Apple CarPlay en Android Auto-compatibiliteit. Een volumeknop keert dit jaar terug naar de Pilot, wat alleen al voldoende reden kan zijn om in een 2018 Pilot te handelen.

De tweede rij blijft net zo toegankelijk en comfortabel voor zelfs drie volwassenen als voorheen. Honda maakt nu individuele kapiteinsstoelen optioneel op de Elite-trim naast de Range-topping Touring, maar we willen ze graag beschikbaar zien op de meer populaire EX en EX-L.