Ibrahimovic bezoekt Volvo fabriek

De Zweedse voetballegende Zlatan Ibrahimović bezocht het Volvo-terrein in Torslanda vandaag, in een van de meest prominente bedrijfsbezoeken in de geschiedenis van Volvo Cars.   De Manchester United-spits, bekend om zijn betrokkenheid bij verschillende succesvolle marketingcampagnes van Volvo Cars, maakte een rondleiding door de fabriek in Torslanda en was getuige van de productie van de gloednieuwe auto’s uit de 90- en 60-serie van Volvo.   Ibrahimović, die simpelweg bekend staat als Zlatan voor voetbalfans over de hele wereld, bracht ook veel tijd door met werknemers uit het hele bedrijf, nam foto’s en ondertekende handtekeningen. Zweedse voetballegende Zlatan Ibrahimović bezoekt Volvo Cars   Eerder op de dag ontving hij een exclusieve kijkje achter de schermen bij aankomende Volvo-modellen en -technologieën in het hoogbeveiligde ontwerpcentrum van het bedrijf.

Tijdens het bezoek van Zlatan hebben Volvo Cars en de Zweedse voetbalbond (SvFF) ook een gezamenlijke samenwerking aangekondigd voor een nieuwe beurs met de naam Number 10, na het huidige teamnummer van de spits. Met Zlatan als woordvoerder en frontman, is het doel van Nummer 10 mensen te ondersteunen die werken om het Zweedse voetbal te promoten en waarden als gelijkheid, diversiteit en teamwork. Meer details volgen later deze week.   De samenwerking tussen Volvo Cars en Zlatan Ibrahimović begon in 2014 met een marketingcampagne voor de crossover XC70, waarin Zlatan samen met producer Max Martin het Zweedse volkslied opnieuw vormde tegen de achtergrond van het Zweedse buitenleven. De impact van de campagne was zo sterk dat de verkoop van de XC70 aanzienlijk groeide tijdens de laatste jaren van de productie, een zeer ongewone prestatie.   In 2016 hebben Volvo en Zlatan opnieuw samengewerkt, dit keer om het gloednieuwe grote V90-luxepark van Volvo in de EMEA-regio te lanceren. De wereldberoemde filmmuziekcomponist Hans Zimmer schreef de muziek, terwijl de campagne opnieuw gericht was op de Zweedse afkomst van Volvo en Zlatan.

Het beschrijft hoe de carrière van Zlatan hem van het opgroeien in de taaie wijk Rosengård in Malmö naar het internationale voetbalsucces leidde, helemaal tot aan Zlatans emotionele afscheid van het nationale voetbalteam. De V90 werd al snel een van de populairste modellen van Volvo in EMEA.   Zlatan’s carrière als voetballer begon in Malmö FF aan het eind van de jaren ’90. De Zweedse spits werd snel getekend door de Nederlandse zijde Ajax – het begin van een illustere internationale carrière die de top Italiaanse, Franse, Spaanse en Engelse competities overspande, spelen voor clubs zoals Parijs St-Germain, Barcelona, ​​Juventus, Inter Milaan en AC Milan . Hij speelt momenteel bij de Engelse recordtitelwinnaars Manchester United.   Zlatan ontving de Zweedse speler van het jaar Guldbollen (Gouden Bal) een record van 11 keer, waarvan 10 opeenvolgende keren van 2007 tot 2016.