Op welke temperatuur bevriest benzine?

Benzine is essentieel als brandstof voor verschillende vervoerswijzen. Echter, zoals elke andere vloeistof bevriest het uiteindelijk bij bepaalde temperaturen. Om mechanische problemen te voorkomen, is het belangrijk om te weten wat de vriespunt is van benzine (Op welke temperatuur bevriest benzine)?

Wat is de samenstelling van benzine?

We kunnen het exacte antwoord op de vraag “Op welke temperatuur bevriest benzine?” Beter begrijpen door de elementen te identificeren waaruit benzine is samengesteld.

Ten eerste is benzine geen gewone substantie. Het is helemaal niet puur. In plaats daarvan is het een mengsel van verschillende koolwaterstoffen en additieven – honderden in hoeveelheid. Veel voorkomende zijn ethanol, tolueen, octaan, hexaan en heptaan. Aan de andere kant zijn optionele butaan en pentaan afhankelijk van het winterklimaat in een bepaald gebied. De meeste genoemde chemicaliën kunnen verschillende structurele vormen hebben, isomeren. Dat leidt ertoe dat alle dingen die benzine vormen hun eigen smeltpunt hebben. Uiteraard hebben ze ook verschillende vriespunten.

Wanneer bevriest benzine?

Benzine heeft niet het zogenaamde vriespunt. Hetzelfde idee geldt voor kaarsvet en diesel. In plaats daarvan heeft benzine een vries bereik. Terwijl de temperatuur afneemt, verandert benzine geleidelijk. Het eerste deel bestaat uit kleine stukjes sedimenten en tandvlees die uit de vloeistof komen. Vervolgens, wanneer het extreem koud wordt, stollen de zwaarste koolwaterstofmoleculen zoals cycloheptaan en iso-nonaan langzaam. Nu, wanneer de temperatuur meer en meer onverdraaglijk wordt, wordt benzine veel wasachtiger en slushier totdat de overblijvende vloeistofelementen de lichtste moleculen zijn.

Ondertussen vormen sommige sedimenten het gevolg van onzuiverheden in de gastank. Koude temperatuur maakt ze gewoon nog solide. Gelukkig kan het filter in de brandstofleiding deze sedimenten vangen. Het wordt alleen maar erger als benzine extreem wasachtig wordt. In deze fase hebben we het over ongeveer -128.889 graden Celcius. Het bereik is breed, omdat benzine verschillende soorten mengsels heeft. Een andere factor is de bron van de ruwe olie van benzine.

Aangezien raffinaderijen een bepaald mengsel van benzine zelfs kunnen aanpassen, kunnen ze speciale mengsels bieden voor gebieden met een extreem koud klimaat. Ze kunnen ervoor zorgen dat benzine een lager vries bereik heeft. Een voorbeeld is ethanol gas.

Wat zijn de symptomen van een ingevroren brandstof lijn?

Het is onmogelijk om te praten over de symptomen van bevroren benzine. Lang voordat benzine in de auto bevriest, zijn de eerste elementen om te bevriezen water en waterdamp. Laten we het dus hebben over een bevroren brandstof lijn. Immers, het punt van de vraag “Op welke temperatuur bevriest benzine?” Is het voorkomen van extreme winter kwesties waar autobezitters mee te maken kunnen krijgen.

Wanneer zowel water als waterdamp bevriest in de auto, blokkeren ze het gas in de brandstofleiding om de motor binnen te gaan. Om te weten of benzine al geblokkeerd is door bevroren water, zijn hier de symptomen om op te letten:

Constante stoppingen of sputtering tijdens beweging

Sommige mensen vinden de noodzaak om met hun auto te rijden zelfs als de buitentemperatuur ondraaglijk koud wordt. Het slechte nieuws is dat, ongeacht hoe de auto tijdens het rijden warmte genereert, de gastank nog steeds kan bevriezen. Je zou zeker weten of de tank al kapot is door koude. De auto zou gaan kraken of sputteren. Eigenlijk, zelfs als de tank nog steeds goed is, kan een bevroren gasleiding dit symptoom nog steeds bieden.

Niet kunnen starten

Maak je geen zorgen als de motor niet start. Zolang het nog kan draaien, wacht je tot de temperatuur warm genoeg is. Met geduld kan uw auto normaal werken, zelfs als het buiten vriest. Zoals je kunt zien, moet je niet wachten tot benzine in de auto bevriest. Zorg eenvoudig tijdens de winter voor uw auto.

Niet naar boven gaan

Terwijl de brandstofleiding nog steeds bevriest – nog niet helemaal bevroren – kan de motor nog steeds draaien, ook al kan deze niet meer starten. Je zou weten of de brandstofleiding al op zijn slechtst is als de motor volledig uitvalt. Maak je geen zorgen; er zijn manieren om een ​​bevroren brandstofleiding te repareren.

Hoe kunnen we een bevroren brandstof lijn bevestigen?

Wanneer het erop aankomt, zijn hier praktische oplossingen voor het ontdooien van een bevroren brandstofleiding:

Duw uw auto in een ingesloten gebied

In de eerste plaats, zodra u hoort dat de winter in aantocht is, moet u ervoor zorgen dat uw voertuig op een veilige plaats staat. Het is puur een slecht idee om uw auto ’s winters in de open lucht te laten staan. In het slechtste geval, zoals het een nacht in de voortuin laten tot de sneeuw valt, is de eerste stap die u moet doen om uw auto naar de garage te duwen. Zorg er echter voor dat u het gebied heeft voorbereid. De garage moet droog en warm zijn om de bevroren brandstofleiding met succes te ontdooien. Wachten duurt uren, maar het hele idee is effectief. Om de wachttijd te versnellen, schakelt u kerosine of elektrische kachels in de garage in, met name naar de auto gericht. Dit maakt het ontdooiproces sneller tot één uur. Wees echter voorzichtig; auto’s zijn echt brandbaar dus plaats een grote ruimte tussen de warmtebron en de auto.

In het geval dat u het moeilijk zou vinden om uw auto uit de sneeuw te halen, kijk dan eerst hoe u de eerste poging doet en ga zo nodig door met B.

Zet anti-freeze additieven in de zaak.

Het maakt niet uit welk seizoen het is, ga naar een auto-onderdelen winkel en koop antivries-additieven. Deze behandelingen zijn zeer nuttig in de winter, dus denk er altijd aan om er een in uw garage te hebben. Het wordt aanbevolen om twee tot drie flessen antivries behandelingen in de tank te plaatsen. Je moet nog een paar uur wachten om het antivriesmiddel helemaal met de brandstof te laten mengen, maar het werkt echt. U kunt ook de wachttijd sneller maken. Laat de auto gewoon heen en weer schommelen om het antivriesmiddel snel te laten mengen met de benzine

Hoe kunnen we een bevroren brandstoflijn voorkomen?

Om alle gedoe met ontdooien van een bevroren brandstofleiding te voorkomen, is preventie van cruciaal belang. Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat de brandstofslang bevriest, afgezien van het houden van de auto in uw garage:

Houd de tank vol

Dit vermindert het vocht in het systeem. Waterdamp is immers de belangrijkste boosdoener voor het bevriezen van brandstofleidingen. Condensatie produceert water en we weten allemaal dat water bevriest bij koude temperaturen.

Voeg “anti-freeze” behandeling toe

Antivries is zowel een oplossing als een preventie factor voor bevroren brandstofleidingen. Zorg ervoor dat u de instructies van het product volgt.

Samenvatting

Voor de laatste keer, op welke temperatuur bevriest benzine? Het exacte antwoord is er niet. Benzine bestaat uit verschillende elementen met verschillende vriespunten. Dus, in principe heeft het geen vriespunt. In plaats daarvan heeft het een bereik van temperaturen die geleidelijk de oorspronkelijke vloeibare vorm van de brandstof veranderen. Op basis van verschillende soorten benzinemengsels en -mengsels is het gebruikelijke bereik -40 tot -200 graden Fahrenheit. Benzine wordt al als bevroren beschouwd als het in een dikke sludge of was verandert. Om bevroren benzine in de auto volledig te vermijden, richt u op het voorkomen dat de brandstofleiding tijdens de winter bevriest. Wanneer u goed voor de brandstofleiding zorgt, volgt het voorkomen van bevroren benzine.