Pirelli sluit deal met Formule 1

Pirelli heeft een nieuwe vierjarige overeenkomst getekend om de enige bandenleverancier van Formula One te blijven tot het einde van het seizoen 2023, de sport aangekondigd in een verklaring op zondag.

ABU DHABI: Pirelli heeft een nieuwe vierjarige overeenkomst getekend om de enige bandenleverancier van Formula One te blijven tot het einde van het seizoen 2023, de sport aangekondigd in een verklaring op zondag.

“We zijn heel blij dat we deze overeenkomst hebben bereikt, die een stabiele toekomst op lange termijn garandeert voor zo’n cruciaal onderdeel van de Formule 1,” zei voorzitter Chase Carey van Formula One.

De huidige deal zou eind 2019 verlopen zijn en de regerende FIA ​​zei afgelopen september dat meer dan één bedrijf had aangeboden, hoewel Pirelli’s Franse rivaal Michelin zichzelf had uitgesloten.

In mediaberichten was Zuid-Korea’s Hankook als de andere bieder aangegeven.

Merk oplossingen

Reserveer uw stoel voor Global Auto Business Summit, 29 november

Pre-registreren voor Conclave voor elektrisch voertuigen
De aanbesteding riep op tot een omschakeling van 13-inch (33.02 cm) velgen naar 18-inch velgen in 2021, wat betekent dat elke nieuwkomer geconfronteerd met de extra kosten van het ontwerp van een type band voor 2020 en een nieuwe voor de volgende drie jaar.

Pirelli bevestigde zijn engagement om “samen te werken aan de nieuwe technische voorschriften die voor 2021 worden verwacht, inclusief de 18 inch-band”.

Michelin trok zich terug uit de Formule 1 in 2006, een jaar na een kluchtige Amerikaanse Grand Prix die slechts zes auto’s racete nadat alle met Michelin uitgeruste teams zich op veiligheidsgronden hadden teruggetrokken.

Sindsdien heeft de sport een enkele leverancier, waarbij Bridgestone in 2011 werd vervangen door Pirelli.