Premium Banden versus Budget Banden

Nu budgetbanden steeds dichter bij de premiumprestaties komen, kijken we hoe een goedkope set banden de subjectieve balans en het gedrag van een krachtige auto zoals de Mercedes C63 AMG kan veranderen. De banden op de test? Het zeer goed gewaardeerde Continental Sport Contact 6 en het “redelijk goed voor een budget” Rotalla RU01 S-Pace. Bekijk de video van de test of lees hieronder voor wat we hebben gevonden.   remmen Premie versus budgetremmen Zoals beloofd, was de Rotalla-budgetband niet miljoenen kilometers verwijderd van de prestaties van de Continental tijdens natte en droge remtesten, die verschilden door slechts één EU-label natte remscore (A vs. B). Zelfs met dit kleine verschil in remweg was de resterende snelheid van de budgetband nog steeds hoog, op het moment dat de premium band de auto veilig zou hebben gestopt, zou je nog steeds 20 km / u op de budgetband doen. Gem. Afstand (m)

Remmen

Premium budget Nat (80-0 km / h) 26.5 27.6 Droog (100-0 km / h) 33.7 35.4   Hoe is de budgetband erin geslaagd om zo dicht bij de premie te komen? Hoewel we niet de kans kregen om uitgebreide slijtagetests uit te voeren, is de shore-hardheid van het rubber, dat veel zachter was dan dat van de Continentals, een goed woord. Zacht rubber betekent in het algemeen meer grip, vooral in de regen, maar duurder. Deze theorie werd vrijwel zeker bevestigd tijdens het “rijden met de camera” aan het einde van de juiste test, waardoor de budgetband in stukjes scheurde en veel sneller leek te slijten dan de premie.

Natte behandeling Premium versus budget nat Bij het testen van de premium en budget band in de regen was de kloof opnieuw ongeveer 5%, wat indrukwekkend is. Wat de 5% niet zegt, is hoe moeilijk de auto was om snel te rijden. Waar de Continental evenwichtig, voorspelbaar en leuk was, was het budget Rotalla onvoorspelbaar, had een enorme hoeveelheid onderstuur, maar zou onverwacht overstuur raken. Het leverde ook veel minder feedback en precisie op via het stuurwiel, wat betekent dat zelfs als je niet aan het glijden was, je tweede raadde waar de limiet was, en wanneer je zou beginnen te glijden. Droge behandeling Premium vs budget droog Zoals bij de meeste bandentests, vonden we de afstand tussen de banden dichterbij in de droge dan in de natte. De grip op het budget was er grotendeels, en objectief genoeg eindigde het budget opnieuw slechts 5% lager dan de premie. Zoals we in de regen vonden, had de Mercedes een meer beheersbaar en voorspelbaar evenwicht op de premium Continental, maar de kloof kwam dichterbij. Als je naar een tweede ronde probeerde te pushen, werd de budgetband merkbaar trager, met de feedback en controleerbaarheid van de band verder.

Slijtage

Premium versus budget slijtage Helaas hadden we niet de tijd om objectieve slijtageonderzoeken uit te voeren, maar na het testprogramma zagen de budgetbanden er duidelijk slechter uit voor slijtage. Waar de banden van Continentals gelijkmatig en soepel hadden gesleten, had de budget-band brokken rubber in het loopvlak. Toegegeven, deze banden werden behandeld op een manier die je nooit zou moeten doen, maar het benadrukt het zachtere karakter van de goedkopere optie. Aankoopprijs Geen concurrentie hier, met een set van de budgetten die £ 329.76 kosten. VS een set van de premies die £ 613.84 kosten, zelfs met het schijnbare slijtage-nadeel van de budgetbanden zijn ze nog steeds beter waar voor hun geld.

Juiste profieldiepte

Conclusie Premie versus budgetconclusie Worden budgetbanden beter? Als je alleen kijkt naar de cijfers die je zou worden vergeven als je zou aannemen dat een band die stopt binnen 5% van een band die 40% meer kost, een geweldige prijs is, maar als je ze naast elkaar rijdt, besef je dat de extra inspanningen van premiumfabrikanten bij het ontwikkelen van banden en het resulterende allesomvattende vermogen. Banden, vooral op prestatie-auto’s, zijn zoveel meer dan alleen maar cijfers. Ze zijn van invloed op hoe de auto in balans is, hoe de auto reageert op ingangen en het genot dat je krijgt door te rijden. In dit voorbeeld waren de premiumbanden leagues ahead. Een ander ding om in gedachten te houden is dat niet alle budgetbanden gelijk worden gecreëerd. Dit waren uitzonderlijke budgetbanden, meestal is het verschil in tests, zoals nat remmen, meer dan 15%, niet slechts 5%.