Top 5 leuke weetjes die je niet wist over Aston Martin

De CEO van Aston Martin Andy Palmer denkt dat zijn bedrijf net een beetje lijkt op de sport van cricket; impliciet begrepen binnen Britse landen, met slechts vaag passerend bewustzijn in de rest van de wereld.

Voor een beter begrip dan de associatie van Aston Martin met James Bond, probeert Palmer het woord te verspreiden als een echte evangelist. Als gereedschap in die taak deelde hij vijf Aston-Martin-geboden die helpen het belang van het iconische merk te verklaren.

1 Elke Aston Martin is handgemaakt.

De traditionele Engelse productie wordt bewaard in de fabriek van Aston, waar alle montagewerkzaamheden met de hand worden uitgevoerd door ambachtslieden. Er is een enkele robot op het terrein om de kritieke taak uit te voeren van het nauwkeurig toepassen van de ruimtevaart kleefstof die het bedrijf gebruikt om de componenten te verlijmen in zijn volledig aluminium voertuigen. De bijnaam van de robot is een kreun: “James Bonder.”

2 Elke Aston Martin is gemaakt in Engeland.

Terwijl je Porsche misschien is gebouwd in Finland, je BMW in South Carolina of je Mercedes in Alabama, worden Astons exclusief in Engeland gemaakt, zoals altijd. Het bedrijf bouwt een nieuwe fabriek voor de geplande SUV, en daarvoor gaan ze helemaal naar Wales, dus die machines zullen nog steeds in Groot-Brittannië worden gemaakt, maar niet in Engeland zelf.

3 Aston Martin zijn nauwgezet authentiek.

Als iets in een Aston Martin op metaal lijkt, is het metaal, geen geplateerd plastic. Als het op leer lijkt, is het leer, geen vinyl. Als het op hout lijkt, weet je zeker dat het hout is. Alles in een Aston Martin is wat het lijkt te zijn, benadrukt Palmer. Zelfs de badge op de motorkap is van koper, geplateerd in chroom en gedoopt in keramiek. Geen plastic. In een steeds kunstzinniger wordende wereld is dergelijke afgedwongen authenticiteit welkom.

4 Aston Martins zijn onfeilbaar exotisch.

Terwijl de auto-industrie zich begeeft naar turbomotoren met een lage cilinderinhoud om de glorieuze motoren van het verleden te vervangen, zal Aston niet stil in die goede nacht gaan. Voor de nieuwe DB11 debuteert het bedrijf zijn eerste turbomotor met meer vermogen met minder brandstofverbruik. Maar de motor blijft een V12. Inderdaad, het draagt ​​zelfs een paar delen van de vorige motor over, en zijn verplaatsing krimpt alleen van 6,0 liter tot 5,2 liter in het proces. “Om je een viercilindermotor voor te stellen in een Aston Martin, bereken je niet”, beweert Palmer.

5 Aston Martins zijn heel exclusief.

In zijn volledige 104-jarig bestaan ​​heeft Aston Martin 80.000 auto’s gebouwd. Toyota bouwt in een week zo veel op en zelfs Ferrari bouwt in een decennium zo veel op. Aston heeft nog nooit een heleboel auto’s gebouwd, dus het hebben van een is een exclusieve ervaring, zelfs voor mensen die wonen en werken in luxe gemeenschappen, dus er is een echte oproep om niet dezelfde auto te hebben als de rest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *