Voordelen van speciale olie voor lange afstands-auto’s

Ken jij de kilometers van je auto van top tot teen uit je hoofd? De volgende keer dat je achter het stuur springt, controleer de kilometerstand! Als er meer dan 75.000 km wordt afgelegd, kun je overwegen om bij uw volgende olieverversing over te schakelen op olie met een hoge kilometerstand. Dit is waarom.

Waarom specifiek deze type olie?
Miljoenen chauffeurs houden hebben hun auto langer in bezit dan ooit. Jij ook? De gemiddelde leeftijd van de meeste voertuigen op de weg is ongeveer 12 jaar. Wanneer een auto ouder wordt, wordt dit meestal weergegeven. Misschien klinkt de motor harder dan vroeger. Misschien heb je gemerkt dat je vaker in tankt dan normaal. Misschien is er een groeiende olievlek op de oprit. Dit zijn tekenen van motorslijtage die je niet mag negeren, en alle symptomen die olie met een hoge kilometerstand kunnen voorkomen.

Wat zijn de voordelen van deze olie?
Naarmate voertuigen ouder worden en hun motoren ouder worden, kunnen bewegende onderdelen verslijten en hebben ze nog meer smering nodig dan voorheen. Olie met een hoge kilometerstand is doordrenkt met een unieke mix van conditionerende middelen en additieven die reguliere olie niet heeft. De agenten en additieven helpen:

– Vertraagt ​​lekken door de afdichtingen van de motor te conditioneren die in de loop van de tijd mogelijk zijn aangetast
– Verdeel en los sludge op dat achtergelaten is door andere oliën
– Verminder olieverlies veroorzaakt door burn-off
– Verbeter uw brandstofefficiëntie
– Verminder algemene slijtage aan oudere motoren
– Het gebruik van olie met een hoge kilometerstand in een oudere motor is als het aanbrengen van lotion op droge handen. Olie met een hoge kilometerstand kalmeert gebarsten en broze motoronderdelen, en voegt een extra flexibiliteit toe aan de onderdelen die het meest nodig hebben.

Is het de prijs waard?
Hoewel olie met een hoge kilometerstand een beetje meer kost dan conventionele olie, wegen de voordelen veel zwaarder dan de extra kosten, vooral voor oudere auto’s.

De vervelende lek in je oprit kan eindelijk verdwijnen. Je motor klinkt misschien stiller. Maar het belangrijkste is dat uw auto de aandacht krijgt die hij nodig heeft om je op de weg te houden, zodat de kinderen naar school kunnen gaan en jij op tijd aan het werk kan.

Als je auto geen tekenen van slijtage van de motor of motorolie vertoont, is het aan je of u wilt investeren in een olieverversing met veel kilometers. Olie met een hoge kilometerstand doet geen pijn en zal helpen voorkomen dat olielekken starten, maar het is niet geschikt voor elk voertuig. Raadpleeg bij twijfel de richtlijnen van je voertuigfabrikant.