Wat is de beste familie auto?

Geruchten over de ondergang van de traditionele familie hatchback zijn sterk overdreven. Zelfs met de explosie in populariteit van SUV’s en cross-overs, wordt de lijst met de 10 populairste nieuwe auto’s in het VK vaak gedomineerd door auto’s van dit type. Dus wat is de blijvende aantrekkingskracht van hatchbacks? In de drukke straten van dit kleine eiland zijn ze heel logisch. Ze nemen niet veel ruimte in beslag aan de buitenkant, maar bieden een fatsoenlijke bruikbaarheid en voldoende opstartruimte om de parafernalia van je kinderen en de wekelijkse winkel te vervoeren. Ze zijn ook ruim genoeg om af en toe een reis naar Ikea te ondergaan (andere budget-zelfassemblagemeubels zijn beschikbaar), terwijl nog grotere kinderen voldoende ruimte achterin hebben om lange ritten te kunnen weerstaan ​​zonder in de driftbui-modus te raken. Je zult ook merken dat hatchbacks aanzienlijk minder kosten om te rennen dan grotere, zwaardere en omvangrijkere SUV’s en MPV’s – een belangrijke overweging bij het zo laag mogelijk houden van maandelijkse uitgaven staat bij iedereen voorop. Een normaal luik van een dieselfamilie zou minstens 60mpg moeten bieden, terwijl officiële cijfers van 50mpg ook de norm zouden moeten zijn voor benzineversies.

Natuurlijk is veiligheid een belangrijke overweging als het gaat om gezinsauto’s en geen enkele auto op deze lijst is minder dan de maximale vijf sterren voor veiligheid van Euro NCAP toegekend, waardoor ze net zo veilig zijn als een grotere MPV of SUV. De kleinere afmetingen en het lichtere gewicht van de gezinsauto’s betekenen ook dat ze vaak veel beter kunnen rijden dan de equivalente lange, zware en high-riding SUV, zonder enig compromis in rijcomfort. Een moderne familie hatchback wordt meestal ook voorzien van een hi-tech set, om iedereen op langere reizen geamuseerd te houden, de meesten komen met DAB-radio, Bluetooth-connectiviteit en sommige bieden zelfs internetconnectiviteit en draadloos opladen van mobiele telefoons.

Skoda Octavia Hatchback

Altijd een verstandige keuze, de Skoda Octavia is leuker om te rijden dan je zou denken. Het is ook ongelooflijk ruim – het meest opvallend achterin – terwijl de enorme laars de dwergen die gevonden worden in auto’s uit een of zelfs twee klassen hierboven, dwergen. Er is ook geen slechte motor in het bereik, met de instap 1.0-liter benzine met turbocharger die redelijke prestaties levert en meer dan 60mpg terugbrengt; als u meer efficiëntie nodig hebt, geeft de diesel GreenLine 80mpg terug. De kwaliteit van het interieur is sterk, en wetende dat je in wezen dezelfde auto bestuurt als de Audi A3 en Volkswagen Golf – en toch duizenden kilo’s bespaart – zou een welkom gevoel van voldoening moeten geven. Kies de Octavia Estate als je een nog meer caverneuze boot nodig hebt, de Octavia Scout met vierwielaandrijving voor het overwinnen van lichte wildernis of de sportieve Octavia vRS als je prestaties wilt hebben.

Skoda Octavia RS 2014