Zelf de auto lakken – zo lukt het

Het aanpassen van een auto is een van de meest opwindende activiteiten. De auto wordt uiteindelijk persoonlijk voor jou en iedereen associeert de stijl met jouw persoonlijkheid. Het schilderen van je auto is de eerste stap naar een unieke look, maar je moet een procedure volgen.

Zorg ervoor dat u al uw gereedschappen bij de hand hebt. Dit omvat zandpapier, elektrisch schuurpapier, afplakband, kranten, luchtcompressoren en spuitpistolen. Houd ook rekening met weersomstandigheden zoals zonneschijn, wind en regen.
Zorg ervoor dat u de juiste chemicaliën voor de verf hebt, zoals verdunners, primer, grondlaag en toplaag. Al deze zijn nodig om de levensduur van de verfbeurt te verlengen.
Verwijder al het stof in uw werkgebied om te voorkomen dat er deeltjes op de natte verf terechtkomen. Deeltjes zullen de gladde afwerking vernietigen. U moet ook de auto schoonmaken om alle vet- en wegverontreinigingen te verwijderen.
Vergeet nooit een gezichtsmasker, bril en handschoenen te dragen om te voorkomen dat de chemicaliën op uw huid komen. Deze items beschermen je ook tegen de deeltjes die loskomen als je het huidige glazuur van de auto zaagt.
Schuur de auto in cirkelvormige bewegingen voor een gelijkmatig oppervlak. Hoe uniformer, hoe beter het eindresultaat. Als u klaar bent met het schuren van het chassis, brengt u verdunningen op een doek aan en veegt u het oppervlak af. Verdunners zullen de resterende verf eraf halen.
Priming van het oppervlak biedt een goede basislaag om de levensduur van de verfbeurt te verlengen. Het helpt ook om de chemicaliën in te stellen voor een gelijkmatige afwerking. Als u niet wilt dat een specifiek gedeelte van de auto wordt geverfd, bedek die gebieden dan met plakband of een krant.
Breng dunne lagen primer en verf aan, zodat er geen klonten en druppels ontstaan. Dunnere lagen worden sneller geplaatst en u kunt een andere laag er bovenop toevoegen zonder lelijke formaties.
Volg alle vermelde porties op de instructies van de verfpakketten. Er kan een verschillende hoeveelheid chemicaliën zijn die moet worden gemengd met de juiste hoeveelheid verdunners.
Bedek de banden met een krant zodat de verf niet in contact komt met het rubber. Als de verf tegen het rubber opdroogt, kan dit de levensduur van de band verkorten.
Volg deze tips om een ​​oude, maar verbeterde versie van uw voertuig te maken. Vergeet vooral niet om alle veiligheidsvoorschriften voor spuit- of verfflessen te volgen voor uw eigen bescherming en de bescherming van anderen. Hoewel je bent uitgerust met beschermende kleding, spuit je altijd verf op een goed geventileerde plaats.

Minty’s is een van de toonaangevende leveranciers van banden in Zuid-Afrika en wordt erkend voor onze hoge standaard van klantenservice. We hebben een reputatie opgebouwd bij onze klanten en zorgen ervoor dat zij banden en lichtmetalen velgen van de hoogste kwaliteit ontvangen, bij de grootste merken in het hele land.