Zelfrijdende commerciële auto’s, is India hier klaar voor?

De bedrijfsvoertuigenindustrie heeft belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt sinds de wereld herstelde van de economische recessie. Speciaal, de wereldwijde vrachtwagenindustrie die zich in een zeer snel tempo ontwikkelt in termen van groeiende winstpools en acceptatie van spelveranderende markttendensen zoals “Telematica” en “Autonoom Rijden”. Net als veel infrastructuurafhankelijke trends, is de groei en acceptatie van autonoom rijden in bedrijfsvoertuigen echter anders in ontwikkelde economieën van de VS en Europa in vergelijking met opkomende markten zoals India. Na de revolutie van auto’s zonder bestuurder zijn bedrijfsvoertuigen de volgende in de rij. Dat is de volgende logische stap. Daimler heeft zelfs al zijn eerste goedgekeurde vrachtwagen voor autonome exploitatie in de VS gelanceerd. Daimler zegt: “Dit is een truck die de bestuurder eindelijk kan laten gaan – tenminste van het stuur”. In april van dit jaar voltooiden een tiental trucks van Volvo & Daimler een week van grotendeels autonoom rijden door Europa, de eerste grote oefening op het continent. Volgens deskundigen van de sector kan deze trend nog eens tien jaar duren om een ​​punt te bereiken waarop autonome vrachtwagens op de openbare weg rijden (de wegen van de ontwikkelde landen om precies te zijn). Dit is een trend die meer afhankelijk is van het wetgevingssysteem, beleidskwesties en goedkeuringen door de overheid dan de vooruitgang van de technologie.

India zoals we weten is een land verrijkt met een enorm potentieel aan IT & analytische vaardigheden. Een groot deel van R & D en technologische ontwikkeling kan door India worden overgenomen. We hebben echter mogelijk niet het meest geschikte wetgevingssysteem en een open publieke opinie over dergelijke ontwikkelingen. Experts suggereren dat om te beginnen de landbouwsector kan worden verkend als een vroege adoptant vanwege twee belangrijke redenen. Ten eerste zullen de voertuigen weg van andere mensen opereren, dus het zorgt voor de veiligheid van mensen in de buurt. Ten tweede is er altijd een behoefte om kwesties van voedselvoorziening aan te pakken voor de groei van de economie. Bovendien lijkt de technologie die bij moderne tractoren wordt gebruikt sterk op de moderne auto’s. Deze redenering is volkomen logisch waarom de Indiase Mahindra Group, de grootste producent van tractoren wereldwijd, is begonnen met R & D om autonome commerciële voertuigen, inclusief trekkers zonder bestuurder, te ontwikkelen. De heer Anand Mahindra, Voorzitter en Managing Director van de Mahindra Group, is van mening dat “de tractoren die autonoom werken de toekomst van de voedselproductie kunnen veranderen”

“Autonome bedrijfsvoertuigen die op de openbare weg in India rijden” is een concept dat voor India niet realistisch lijkt, maar dat is niet wat we ongeveer 15 jaar geleden over veel technologieën dachten. Wie dacht dat de navigatiesystemen ooit zouden kunnen werken op Indiase wegen, maar kijk nu naar ons. We zijn afhankelijk van hen voor elke reis die we maken. Dit is een verandering die zeker niet van de ene dag op de andere zal gebeuren. In het huidige scenario, met voorschriften of waarschijnlijk een gebrek daaraan, kan dit concept niet worden getest op Indiase wegen, maar we moeten ook de enorme talentenpool die we in onze land-technologie hebben, erkennen en vertrouwen hebben dat we bedrijfsvoertuigen met ten minste enkele automatiseringsniveau in India. Als specialisten in uw domeinen, wat is uw mening hierover? Denkt u dat deze trend alleen in ons land een begrip blijft, of dat het misschien sneller werkelijkheid wordt dan we denken?